Кухни от масив – какви са предимствата

Кухнята е специално място. Не просто стая, в която се приготвя храна, а истинското сърце на къщата, където винаги е уютно и спокойно. Но при условие, че е красиво и удобно обзаведена. И много домакини, избирайки комплект, се спират на кухни от масив.

Това е напълно оправдан избор, тъй като естественото дърво, с цялото разнообразие и наличието на други материали, остава най-привлекателното. Както външно, така и по отношение на характеристиките.

Естествена красота за вашия комфорт

Днес има много начини да създадете красива имитация на дърво, да придадете на повърхността правилния цвят, модел и дори текстура. Но все пак това ще бъде просто копие и дори да е с високо качество, разликата от оригинала се забелязва веднага. Невъзможно е да се създаде наистина естествена красота и уникалност – само природата е способна на това.

Всеки вид дърво има свой уникален цвят и текстура, шарка. Всеки разрез е различен от другия, дори и да е взет от един и същ труп. Това не може да бъде възпроизведено изкуствено, така че ламинирането и другите имитации на дърво губят от масива. Добавете към това специалната енергия на дървото, която се усеща на подсъзнателно ниво. ПДЧ, MDF, метал и пластмаса не са способни на това.

Ето защо в кухнята, където кухнята е изцяло изработена от масивно дърво, е особено уютно и комфортно. В такива условия можете да приготвите най-простото ястие, което ще бъде изненадващо вкусно, защото е направено с любов и хармония в душата.

Основните предимства на кухненски комплект от дърво

Ако вземем предвид практичността, то съвременните кухни от масив имат много предимства:

Благородна и красива гледка

Независимо от стила, в който са изработени мебелите, изглежда красиво. Естествената текстура, подчертана от цвят, се вписва перефктно във всеки интериор. Дървената кухня е особено подходяща за стил Прованс, модерен стил, английска класика, скандинавски стил, минимализъм, таванско помещение и други. Дървото е универсално, от него можете да създадете всичко. Но специалното благородство и природната красота на масива винаги се запазва.

Кухните от масив винаги ще подчертаят добрия вкус и успеха на своя собственик.

Дълъг експлоатационен живот

Дори и най-висококачественият MDF или ПДЧ няма да издържат толкова дълго, колкото един масив. Издръжливостта на кухненския комплект от естествено дърво достига 50 години – това е нереален период за други материали.

Екологичност

При производството на дървени мебели не се използват вредни за здравето съединения, по-специално формалдехид. Ето защо, не бива да се притеснявате – няма вреда за здравето, дори минимална. Дървото е един от най-екологичните материали и никога няма да загуби този си статус.

Какво да кажем за недостатъците? Да, можете да намерите информация, че масивът изсъхва, трябва да се пази от влага и така нататък. Но това се отнася за мебели от нискокачествен материал – с дефекти, лошо изсушен и т.н.

Ако закупите кухня от висококачествен масив, тя няма да има недостатъци. Защото, ако се използва пълноценен, висококачествен изсушен, силен масив, тогава той няма да изсъхне, няма да има изкривяване или други дефекти. Грамотният дизайн на мебелите и прецизната изработка на елементите, правилното сглобяване и използването на добър обков изключват изкривяването на вратичките или бързата загуба на привлекателност на фасадата.

За да може дървото да запази своята привлекателност и производителност за дълго време, то се обработва със специални съединения, които предпазват от влага и замърсяване. Тези съединения са екологични, осигуряват дългосрочен ефект. Съвременната кухня от масив ще издържи десетилетия. Без изсъхване, скърцане, повреди и други проблеми.

Да, вярно е, че масивните дървени мебели не са евтина покупка. Но трябва да вземете предвид факта, че цената е напълно оправдана.

В същото време грижата за продукти, изработени от естествено дърво, не е най-трудната. Достатъчно е да използвате специални продукти за почистване на повърхности, да избягвате твърде дълъг контакт с вода (не оставяйте локвички вода или сок на плота). Ако има петна или драскотини – няма значение. Майсторът бързо може да възстанови повърхността и вашата кухня отново ще изглежда перфектно.

Разгледайте ретро кухните от дърво на Мебели Еврика – производител на кухни от масив.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене