Три Планини Хард Ендуро Банско 2022

Банско отново бе домакин на престижното състезание по мотоциклетизъм „Три Планини Хард Ендуро Банско 2022“, което е част от BG X Enduro Championship. В продължение на два дни близо 200 картотекирани мотористи се съревноваваха по перфектно подготвените трасета. Домакини и организатори на най-авторитетния старт и най-голямо състезание от шампионата в календара за 2022 год. бяха Мото Дружина Банско и Община Банско.

В шампионата мериха сили състезатели в класове експерт/сеньор,стандарт, жени, джуниър.
В клас „ПРОФИ” първото място спечели Любомир ИВАНОВ от клуб „МСК ПРЕПАРАТОРИТЕ”, след него Станислав КИРИЛОВ от клуба на домакините „МОТО ДРУЖИНА БАНСКО” и трети в категорията бе Илиян КУЗМАНОВ от клуб „СК АФГ ТИМ”.

В клас „ЕКСПЕРТ” най-бърз беше Мартин ПЕТКОВ от клуб „СК ЕКСТРИЙМ РЕЙСИНГ”, следван от надеждата на Банско – Борис ЧАКЪРОВ и трети се класира Атанас АНГЕЛОВ от „МСК ХАРД РАЙДЪРС”.

За крайното класиране в клас „СЕНЪОРИ” шампион стана небезизвестният Асан ИМАМОВ от „ЕНДУРО КЛУБ КОРНИЦА”. В следващите категории „СТАНДАРТ” стана Иван ЦОНЧЕВ от клуб „АЛБА ДАМАСЦЕНА –МСК”, а първа при жените триумфира Габриела МАРТИНОВА от „СК ЕКСТРИЙМ РЕЙСИНГ” .

В категория „Джуниър“, най- малките състезатели от обора на домакините се представиха блестящо. Второ място за Александър Пиришанчин, трети Иван Керанджиев следван брат си Мирослав Керанджиев. Мартин Ковачев се класира пети и Иван Чакъров се класира на шесто място.

Призьорите бяха наградени от кмета Иван Кадев, който също получи награда с признателност за оказаната подкрепа за организацията и провеждането на елитното състезание.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене