Водосвет в благоевградската полиция и откриване на нов арест

Откриват с рязане на лента и новоизградените арестантски килии и Пробационна служба в Благоевград. По ирония на съдбата се намират на улица „Свобода“ 1 в града. За церемонията пристига зам.-правосъдният министър Емил Дечев.

Поканени са служители от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, на местната съдебна и изпълнителна власт. Арестът е на площ от 900 квадратни метра. Сградата не е нова. Пробационната служба и арестът се помещават на третия и четвъртия етаж в сградата на Държавна агенция за метрологичен и тенически надзор в Благоевград.

За ремонта бяха похарчени над 1 600 000 лева. Има служебни кабинети, миялно, разливно и техническо помещение, приемна, стая за дежурните, помещение за отдих на задържаните, кухня, кабинет на командира на отделението, оръжейна, стая за началника на сектор арести, лекарски кабинет, канцелария за свиждане, стая, в която арестантите ще могат да се срещат и говорят с адвокатите си.

Изградени са пропуск, кабинети за началника на Областна служба „Изпълнение на наказанията“ и за инспектор “Пробация”, склад и санитарни помещения, перално, сушилно помещение, спални помещения за задържаните лица, каре за разходки, постова кабина. Санитарни възли има в спалните помещения.

Областната полицейска дирекция връчва награди на криминалисти за успешна борба с престъпността в региона.

Определени са парични премии, „Писмена похвала“ и нагръдни знаци, които заслужилите ще получат по повод Професионалния празник на МВР – 5 юли.

Предвидено е тържествено събрание днес за отчитане дейността на дирекцията. Преди това има водосвет за здраве и благополучие. Ще се състои и церемония по поднасяне на цветя пред паметната плоча на загиналите при изпълнение на слежубен дълг, кято е в двора на полицията в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене