Учениците в Рибново с тържество в навечерието на 3-ти март

В навечерието на националният празник на Република България – 3 ти март, учениците и учителите от Средно училище ,,Йордан Йовков,, с. Рибново го отбелязахме тържествено и празнично. Водещите Къдрие Киселова и Селве Бабечка, ученици от 11 ,,б,, клас представиха важните събития, личности, битки, хората които са загинали за освобождението на България. Емоционалната реч на директорът на училището господин Манчо Джуркин, замисли всички, той направи съпоставка именно за сражението на връх Шипка, където заедно,българи, руснаци и украинци се борят и голяма част от тях загиват за отечеството ни.

Днес обаче именно руснаци и украинци, Русия и Украйна са във война. Война която всички осъждаме и искаме всеки момент да се спре със убийствата на невинни граждани, да се спрат бомбите и унищожаването на цели украински градове. Нека се спре и по дипломатичен начин да се разреши конфликта, защото връщайки се назад във времето и спомняйки си за миналите войни, не искаме да се стига до там, толкова милиони жертви, останали в историята като жертви на една шепа хора, гонещи собствена цел и мисия, каза в своята реч главния учител Джемал Авдиков.

Ученичката от 1 б клас Мелек Михрина, под ръководството на госпожа Пембе Хаджиева, вдигна в еуфория публиката със своето изпълнение на песетна- Кой уши байрака? Дирекорът каза, че ще я награди за уникалното изпълнение и участието си в тържеството със парична награда от 100 лева. Учениците от 4,,а,, и 4,,б,,клас по ръководството на Фатме Хатип и Катя Газиева представиха литературно-музикална програма. Уникален рецитал представиха ученичките Айлин Авдикова и Фатме Гюльова, финала на програмата беше един красив танц с ленти на учениците от 2,,а,, клас под ръководството на Кимиле Таламанова и Рамизе Кунева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене