Али Авдиков е новият председател на ОбС-Гърмен

42-годишният Али Авдиков е новият председател на Общински съвет Гърмен, избран на заседание на 30 юни вечерта. Присъствали са 16 от общо 17 съветници. Единствен конкурент за поста е бил Ружди Мазъл.

Али Авдиков е избран с общо 9 гласа „за“ от съпартийците му от ДПС и групата на ГЕРБ.

За Ружди Мазъл са гласували само 3 съветници.

Въздържали се от участие в гласуването са били 4 съветници от „Промени Гърмен“. Пасивното си поведение обяснили с това, че не искат да заемат страна на нито един от кандидатите.

„Ще работя с всички, уважавам различните мнения и идеи. Аз съм втори маднат в ОбС, но имаме колеги, които са за първи мандат, както и такива със сериозен опит зад гърба си“, коментира Авдиков. Той каза още, че през настоящия месец юли е възможно да свика две заседания, едно редовно и едно извънредно, тъй като са се натрупали доста докладни за разглеждане.

Едно от нещата, които иска да постигне като председател, е да се повиши информираността на гражданите за решенията, които се вземат на заседания. В тази връзка смята, че ще е най-удачно да се постигне чрез излъчване на сесите онлайн във фейсбук, като най-популярна платформа за комуникация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене