Али Авдиков от ДПС е най-вероятният нов председател на ОбС – Гърмен

Председателят на Постоянната комисия по общинска собственост, финанси, икономика и нормативна уредба Али Авдиков най-вероятният ще е нов председател на Общинския съвет в Гърмен. Според източници до ДПС, от което Авдиков е избран за общински съветник в мандат 2019-2023 г., миналия уикенд е успяло да постигне съгласие той да бъде подкрепен и от ГЕРБ. Двете партии имат съответно 5-има и 4-ма съветници, а това гарантира избора на Авдиков, защото останалите съветници в ОбС – Гърмен са 8.

Ако Али Авдиков бъде избран, той ще е един от най-младите председатели на ОбС в страната – роден е през 1979 г. в с. Рибново. Има магистратура по специалността „Финанси” от ЮЗУ. Работил е като данъчен инспектор в Данъчна служба – Благоевград и инспектор в „Местни данъци и такси” в областния център, както и като експерт в Държавен фонд „Земеделие”. В момента е счетоводител в частна фирма.

Ще се сбъдне ли прогнозата Али Авдиков да е новият председател на ОбС в Гърмен ще стане ясно днес в 18.30 часа, за когато е свикана извънредна сесия със само една точка в дневния ред – кой ще замени на поста Денис Шенгов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене