През септември продължава делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Окръжният съд в Кюстендил отложи за септември разпоредително заседание по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, съобщиха от съда. Причината е нередовно призоваване и неявяване на част от пострадалите. Новите насрочени дати са за 19 и 29 септември 2022 г.

Делото за фалита на Дупнишката популярна каса тръгна отново, след като Окръжната прокуратура в Пловдив внесе повторно в съда обвинителен акт, а Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание в края на месеца. Обвиняема е Ивона Близнакова. Срещу нея са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди, чрез извършване на банкови сделки, за „изпиране на пари“, като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

Пострадали според обвинението са 226 души, а нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер на 3 674 453, 14 лв. Невнесените данъчни задължения са в общ размер на 135 702, 05 лв.

Кредитно–спестовната кооперация „Дупнишка популярна каса“ е обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене