Мустафа Карадайъ към мнозинството в НС: Пенсия от 467 лв. не е достатъчна. Защо отхвърлихте предложението на ДПС за 481, 80 лв.?

С направеното от правителството в оставка предложение минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст се увеличава на 467 лв. Но ние от ДПС настоявахме увеличението да бъде по-голямо и минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст да стане 481,80 лв. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в процедура от парламентарната трибуна, след като мнозинството в пленарната зала отхвърли предложението на ДПС и прие по-малкото увеличение, предложено от кабинета в оставка.

Вие не подкрепихте предложението ни, а такава възможност в бюджета има, обърна се към мнозинството Карадайъ.

ПГ на ДПС подкрепи предложението за 467 лв., но лидерът на Движението знаково гласува против, за да покаже, че за партията това увеличение на доходите на най-уязвимите възрастни хора не е достатъчно.

Добавките от 120 лв., които пенсионерите получаваха за октомври, ноември и декември миналата година, бяха приети по предложение на ДПС, припомни Карадайъ. И заяви: „Същото предложение от 120 лв. добавки към пенсиите и сега направи ДПС.“.

Лидерът на движението помоли и.д. председателя на НС Мирослав Иванов да напомня на младите депутати подобни факти, когато правят пропуски в изказванията си от трибуната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене