Треньорът по борба от „Пирин“ Гоце Делчев Бисер Таиров: За 9 месеца школата се възроди, имаме първите щампиони!

Дългогодишната школа по борба свободен стил в град Гоце Делчев се възроди миналата година и медия Топ Преса е найн основен медиен партьор. Дълги години в спортният живот на неврокопско, липсваше активен клуб по този силов спорт, но сега благодарение на големите сърца, инициативността и професионализма на местните фактори в борбата –  Спортен клуб по свободна борба „Пирин“ вече не е само възроден но и на лице са първите му успехи. 

Основен двигател, благодетел и принципал на новият – стар спортен слуб по свободна борба в град Гоце Делчев и региона е шампионът Димитър Касов, който е родом от този край. Касов е най – извянетото име от регона в национален мащаб щом стане въпрос за този силов спорт. За треньор на новият клуб е привлечен майсторът на спорта и доказан треньор от чиито знания, умения и дисциплина са произлезли доста видни съзтазатели в страната – Бисер Таиров. Медията ни покани в редакцията си господин Таиров, за да даде отчет за първите месеци интензивна работа и резултатите от нея.

Спортен клуб по свободна борба „Пирин“ вече е фактор в спротния живот на страната. Мога с пълно сърце и увереност да заявя, че федерацията се съобразява с нас, думата ни се чува, канени сме навсякъде. За това говорят успехите, които за толкова малко месеци същиствуване не са никак малко. Сами можете да се уверите… „, споделя тренера и дава примери: 

Димитър Касов голямото име на българската борба

Димитър Касов голямото име на българската борба

„Края на месец май нашият клуб беше на 50-то ИЗДАНИЕ НА НАЙ-СТАРИЯ ТУРНИР ПО СВОБОДНА БОРБА „МЛАДИ ДАНКОЛОВЦИ“ на страната. От там се върнахме с четири медала. Първия е златен и беше спечелен от нашия състезател Николай Топалов, имаме един сребърен, който беше спечелен от нашия състезател Ахмед Дранчев, имахме и два бронзови, които бяха спечелени от Шукри Дренчев и Нехад Комаров.“ коментира Таиров специално за Топ Преса.

На известния Турнир по борба за момчета родени между 2007 – 2014 година в Пазарджик преди дни, „Спортен клуб по свободна борба „Пирин“ отново извоюва голеи призове. Шампионската титла, златния медал отиде в ръцете на нашия състезател Шукри Дренчев, среброто при младата надежда Николай Илиев  и два бронза за Георги Тангълов и Ники Топалов. Държа да отбележа, че някои от децата се бориха със състезатели по големи от категорията им, което прави успехът им още по сериозен. Нужно е да се знае, че школанат ни създава кадри и за големит еспортни клубове на България. Всичко това се случва благодарение на нашия президент Димитър Касов, който напарви всичко по силите си да възроди неврокопската школа по боррба и ето успехите ни са на лице. Държа и да изразя благодарността си освен към ръководството и към всички родители на децата от нашия клуб, който не спират да ми порагат в работата, завършва емоционално тренера. 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене