Пореден ден на стачката в Северна Македония

Единият от входовете към Скопие и кръстовището на главния булевард в квартала Автокоманда бяха блокирани днес за няколко часа от Съюза на синдикатите в Македония (ССМ) в поредния ден от ефективната стачка с искане за увеличаване на работните заплати в публичния сектор, предаде novini.bg.

Пропускани бяха само автомобили със специален режим на движение- линейки, полиция, армия и пожарна, което предизвика допълнителни задръствания по улиците на столицата на Република Северна Македония. „Извиняваме се на гражданите, но това, което правим днес, е наистина необходимо, защото се чака обявяване на нова цена на тока, а нарастването на цените на стоките е факт“, каза председателят на синдиката Дарко Димовски.

Днес председателството на ССМ ще реши какви ще бъдат следващите стъпки на протеста им, след като през миналата седмица поставиха празни столове пред парламента и сградата на правителството на Република Северна Македония. Исканията им са увеличение на работните заплати с 2800 денара от 1 юли и нов колективен трудов договор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене