Информационни дни за българските гурбетчии в Кипър

Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика (МТСП) към Посолството на България в Никозия организира информационни дни за българската общност в Кипър. Това съобщиха от пресцентъра на МТСП. Те ще се проведат на 5 юли в столицата Никозия и на 7 юли в град Ларнака.

По време на срещите българите в Кипър ще могат да получат консултация за процедурите при кандидатстване за осигурителни обезщетения по българското и кипърското законодателство при наличие на осигурителни периоди в Кипър и България. Ще бъде предоставена информация за практическите стъпки за потвърждаване на осигурителни периоди за безработица и пенсия, както и за здравните права при завръщане в България. Всички присъстващи ще имат възможност да получат съдействие и по индивидуални казуси.

На информационния ден в Никозия ще присъства и Мариос Димитриадис, представител на Служба „Социално осигуряване“ в Министерството на труда, социалните услуги и социалното осигуряване на Кипър, който е специалист по пенсионни въпроси за стаж и възраст, обезщетения за инвалидност и прилагане на Европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

На 5 юли информационните дни ще се проведат от 9:00 до 13:00 в сградата на българското посолство в Никозия на адрес: 13, Konstantinou Paleologou, 2406, Engomi. А на 7 юли от 9:00 до 13:00 часа в Ларнака, на адрес: 87, Konstantinou Kalogera Antigoni crt, office 3.

За участие в информационните дни се изисква предварително записване. За целта българските граждани трябва да се свържат със Службата по трудови и социални въпроси в Никозия на електронна поща social_bgembass@abv.bg или телефон 0030 210 674 4680.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене