Ще отворят ли украински ресторант в Гоце Делчев!?

Идея да се отвори украински ресторант в Гоце Делчев пламнала в главата на местен бизнесмен от сектора. Той е един от хората, които настаниха украински семейства в свои имоти и по думите му, с бежанците си станали като роднини.

„Една от моите гостенки по неволя, е уникален кулинар. Благодарение на нея опознах украинската кухня. Тя ми сподели че мечтата и от години била да си отвори свой ресторант, който да предлага традиционна украинска кухня, а пък аз реших да намеря начин да осъществим тази нейна пмечта“ споделя предприемачът пред медията ни, но държи на този етап да не споменаваме името му нито конктретни факти от истарията. Стигне ли се до реализиране на идеята Топ Преса ще бъде първата медия, която ще я отрази. Това ни е обещано.

Изобщо град Гоце Делчев се оказа доста толарантен град в посока отношение към бежанците от конфликта в Украйна. Доста от настанените семейства се риализират на пазара на труда, има дори случай в който певица от Украйна вече има участния в местни заведения. Това е добър пример и на нас като местна медия задачата ни е да го отразим и популяризираме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене