Утре в Банско започва фестивалът на училищните оркестри

Утре, 24-ти юни, в Банско започва Фестивал на училищните оркестри. В програмата са включени парад и концерти в градския парк и на площад Никола Вапцаров /програмата -https://rb.gy/myjvj5/ .

Музиканти и танцьори на възраст от 8 до 18 години ще зареждат в петък и събота със своя ентусиазъм и вдъхновение жителите и гостите на Банско. Със своите маршове и оркестрови композиции участниците искат не просто да представят добрата традиция на училищния оркестър, а да се привлече общественото и институационно внимание към положителните практики и ползите за младежите и обществото от подкрепа за училищните оркестри.

В потвърждение на тази концепция музиковедът д-р Галя Грозданова ще разкаже как нейното проучване за историята на военните оркестри в България е показало, че те са мост за навлизането на музикална култура в България. Те са възприемани като оркестрите на народа и стават основа на българската музикална култура и образование от Възраждането до наши дни. Презентацията на д-р Грозданова е в събота от 16:00 ч. в Туристически център Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене