Бившият благоевградски национал Г. Бачев пое контрола върху децата на „Вихрен“

Бившият благоевградски национал Георги Бачев поема контрола върху школата на третодивизионния „Вихрен“. Досега кадърът на орлетата изпълняваше функциите на главен скаут в клуба. Назначението му за шеф на ДЮШ съвпадна с отмяната на месечните такси за талантите от юношеските формации на детелините, родени преди 2012 г. Жестът на ръководството и на финансовия благодетел Коко Динев израдва 100-тината родители, пред които бяха сведени дознание добрите новини от президента Георги Манолев в присъствието на Бачев. Промените включват и други подобрения. Три пъти седмично младите вратари ще имат възможността да вдигат нивото си под ръководството на доскорошния треньор на стражите в първия отбор на България. За физическата подготовка на юношеските гарнитури ще се грижи кондиционен специалист. До старта на първенствата за подрастващи са планирани международни контроли с тимове от Гърция и Северна Македония.

До няколко дни се очаква предводителят на представителния тим Емил Велев-Кокала да каже окончателно „да“ на предложението да продължи да води вихренци и в предстоящата кампания.

От вчера в Югозападната Трета лига се отвори още едно вакантно място, след като Спортно-техническата комисия на БФС официализира промоцията на втория в класирането в отминалия шампионат „Витоша“ в професионалния футбол. Тигрите попълват състава на  Втора лига на регионален принцип след фактическия фалит на изпадналия от елита „Царско село“. С това угаснаха надеждите на „Чавдар“, че те ще са избраните да заместят царете заради това, че бистричани не отговарят на критериите.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене