Чадър, шезлонг и фрапе за 7 лева на Бяло море

Много българи предпочитат гръцкото море и отдъхват в южната ни съседка, а не по родното Черноморие. Бум на резервациите на наши туристи за почивка в Гърция през юни, отчитат туроператори от Благоевград. Базите на повечето са пълни на 100% през този месец.

В предишните две години имаше отлив заради ограниченията, свързани с ковид пандемията. На плажа пък може да изкараш цял ден само срещу 3,50 евро. Толкова струва да си поръчаш фрапе и вода от заведенията, между които е разпределена плажната ивица. Това означава, че за по-малко от 7 лева получаваш разхладителни напитки, шезлонг, чадър и чисто море.

Миналата година фрапето и водата стрували само 2,50 евро, но сега инфлацията и в Гърция казва своята дума. Но и тазгодишната цена е много по-приемлива от тези по нашето море, където само за чадър или шезлонг се плаща между 5 и 15 лева.

„Сега хотелите ни в Неа Врасна и Паралия Катерини, които стопанисваме с мои гръцки партньори, са пълни с български туристи. Те идват на Бяло море, защото тук е по-спокойно, морето е по-чисто, а и цените са по-приемливи”, казва Васил Ангелов, собственик на благоевградска туристическа агенция. В момента за пет нощувки в хотел цената е 195 лева на човек, което прави по 39 лева за една нощувка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене