„Пирин“ /ГД/ преговаря с букмейкър за спонсорство, уговори контрола с азери

Третодивизионният „Пирин“(ГД) е близо до спонсорски договор с роден букмейкър, който да налее добри пари в клубната каса за новия сезон, похвали се шефът на УС на аматьорите Андон Смилянов. Благословията си за контракта трябва да дадат и местните общинари. „Както на всички е известно, именно общината е основният финансов благодетел, за да го има отборът и неизменно стои за „Пирин“, дори и в най-тежките времена на пандемия и кризи. Благодарни сме на общинското ръководство и по-специално на кмета Владимир Москов за подкрепата, на която разчитаме и занапред. Идването на въпросния нов спонсор ще даде възможност да имаме по-добър бюджет и да се осигурят по-добри условия за работа. Когато договорът стане факт, ще излезем с подробности на официална пресконференция. За момента може да се каже, че предложението е изключително изгодно за нас. Изпълняваме едно от предизборните си обещания за намиране на допълнителни източници на финансиране“, поясни Смилянов, който очерта срок за финализиране на сделката до началото на лятната подготовка. Една от клаузите в проекто-споразумението е доставката на пълна екипировка. Засега селекцията остава зад кадър, набелязани са футболисти със стаж в професионалния футбол и третия ешелон.

„Пирин“ (ГД) уговори престижна контрола с елитния „Сабах“ (Баку). Мачът с петия в Азербайджан е на 20 юли, когато футболният тим от бившата съветска република ще бъде на подготовка в Банско. Гоцеделчевци планират още 5 спаринга. Засега от тях сигурни са тези срещу „Септември“ (Сим) и „Пирин“ (Рз) – съответно на 13 и 16 юли. Иначе неврокопчани стартират лятната си подготовка на 4 юли на своя стадион, а целият предсезонен подготвителен период ще протече при домашни условия.

„Не е изненада, че ще се готвим изцяло на своя земя с оглед бюджета, който трябва да бъде харчен максимално прецизно и премислено в кризата. Селекцията остава отворен процес до самия старт на първенството“, коментира старши треньорът на пиринци Димитър Крушовски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене