12-ти турнир по шах-мат „Стилян Стругов“ ще се играе в Гърмен

12-то издание на традициония шах-мат турнир мемориал „Стилян Стругов“ предстои да се проведе в Гърмен през уикенда. В него са заявили участие общо 60 шах-матисти от всички възрасти. Международното участие е в лицето на играчи от Русия, от Москва, и  от съседна Македония, от Гостивар. При мъжете участиците са предимно от Югозапада – от Перник, София, Кюстендил, Благоевград,Петрич, Сандански, но също така има и участници от Пловдив, Ловеч, Враца, Елин Пелин.

При децата ще премерят уменията си 20 шах-матисти от Дупница, Благоевград, Сандански, Петрич, Гоце Делчев, Гърмен.

Наградният фонд за паричните награди възлиза на 700 лв. Със приз статуетка и медали ще бъдат отличени 15 от най-добре представилите се.

Учредителят на турнира Стоян Стругов с гордост отбелязва, че очаква в настоящето издание да се изявят възпитаници на едни от най-добрите клубове по шах-мат от региона, страта и чужбина. Самият Стоян Стругов обича тази игра от дете. В училището, на което е директор, има клуб по шах-мат с акцент в началния курс, а през годините са имали състезател, който е стигнал до трето място в държавно първенство.

Турнирът в Гърмен е учреден в памет на Стилян Стругов, синът на Стоян Стругов, след като младежът почина при автомобилна катастрофа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене