Рибново пощуря по новия бъдещ стадион с ВИП ложа

Супермодерен стадион с ВИП ложа и места за журналисти, с нова битова сграда със съблекални, душове, лекарски кабинети за два отбора, стая за домакина и т.н. планира управата на община Гърмен в най-голямото село в общината – Рибново. Намерението е за основен ремонт на съществуващия стадион, но предвид окаяното му състояние в момента по-скоро става въпрос за ново строителство.

Теренът на настоящия стадион е с площ 10 203 кв.м В него има една разбита съблекалня в стара и порутена сграда, няма нито едно санитарно помещение за отборите и посетителите, липсва и ограда.
Идеята на общинската и местна управа в лицето на селския кмет Мустафа Иса е да се започне с отстраняване на горния слой на терена на дълбочина до 20 см, изграждане на дренажна и поливна система, нанасяне на хумусен слой и изравняване на терена, върху който ще се положи тревна смес за футболни терени. Следва монтиране на футболни врати и предпазни парапети, ограждане на стадиона и поставяне на мълниезащита.
Трибуната ще е с 4 сектора за общо 600 зрители.
Двете ложи ще са обособени в други 2 сектора и ще са за 120 випове и представители на медиите, като първите им редове ще са за екипите и резервните играчи на двата отбора.
Планът предвижда и изграждане на нова битова сграда със застроена площ 190.32 кв.м, в която отборите ще се подготвят за мачовете. Между нея и терена ще има 4-метрова предпазна мрежа.

Стадионът вече има проект, има и количествено-стойностна сметка, но няма пари. Общинският кмет Феим Иса съобщи, че се надяват да спечелят проект, защото бюджетът на общината няма да може да осигури финансиране.

Местният ФК „Родопа-Рибново“ пък следи ежедневно на официалната си страница във Фейсбук на какви етапи се придвижва проектът и буквално диша във врата на селския управник М. Иса, който вчера успя да вкара бъдещия стадион в кадастъра и получи заслужени аплодисменти от футболистите и феновете.

Междувременно ръководството на отбора редовно отделя пари от членските карти, които продава срещу 10 лв. за цяла година за най-неотложните задачи, като оправяне на тревното покритие, поправяне на изпочупените седалки и др. Има обявени и банкови сметки за дарители, а отчетът кой колко е дал е ежедневен.

Всъщност грижата за стадиона е на цялото село. Преди няколко години абитуриенти дори успяха да се спазарят с един от стадионите в Югозапада да им продаде старите си седалки, но кърпенето на парче вече не задоволява никого, още повече че в съседното с. Огняново от миналата година има нов стадион.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене