Кметът Илко Стоянов: Правно-историческият факултет и ЮЗУ са едно от големите богатства на Благоевград

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на церемония по официално връчване на дипломите на студенти от Правно-исторически факултет към ЮЗУ „Неофит Рилски“, която се състоя в I УК на висшето учебно заведение.
Той приветства абсолвентите и им пожела успешна професионална реализация.

„Трябва да призная, че съм изключително развълнуван. За мен е привилегия да бъда тук и като кмет, и като един от всички вас. Ясно си спомням момента, когато бях абсолвент в първия випуск на Правно-историческия факултет. След завършването аз и моите колеги влязохме в професионалния живот, повярвахме в себе си, повярвахме, че сме получили образованието, което ни е необходимо, нещо, което предстои и за вас. Правно-историческия факултет и Югозападния университет са едно от най-големите богатства на Благоевград, а вие сте негови посланици“, каза в част от словото си кметът Илко Стоянов.

Дипломи получиха абсолвентите от специалностите „Право”, „Международни отношения”, „Публична администрация”, „Национална сигурност“, „Връзки с обществеността”, „История”, „Архивистика и информационна сигурност“ и „История и археология“.
Те бяха официално връчени от декана на Правно-историческия факултет доц. д-р Николай Марин, проф. д-р Борислав Юруков, ректор на Югозападен университет „Неофит Рилски“ и проф. д-р Ангел Димитров – дипломат от кариерата, първи извънреден и пълномощен посланик на България в Скопие и съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и образователни въпроси на България и Северна Македония.

Завършващите студенти, преподаватели и родители бяха поздравени от популярния поп и оперен певец Орлин Горанов, който пристигна в Благоевград специално за тържествената церемония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене