Тайните на избора на дамска пижама

Изборът на дамски пижами до голяма степен зависи от вкуса на собственичката. За щастие, в наши дни е налична широка гама пижами и нощници, различни по стил, цвят, модел и дизайн. Тоест, можете да намерите продукт, който отговаря точно на вашите желания.

Нещо толкова интимно като пижамата трябва да е удобно за ежедневна употреба и удобно за спане.

Жената си е жена. Дори в съня си тя иска да бъде неустоима. За щастие, в съвременния свят можете да изберете всякакъв модел – от флиртуващ пеньоар до топъл и просторен гащеризон с голям размер. Но не забравяйте за качеството. Важно е пижамата да е подходяща за сезона, така че да не причинява дискомфорт по време на сън. Вашият мъж няма да се зарадва на красивите копринени пижами, ако вие се тресете в тях от студа. Така че се грижете за себе си.

Най-добрата материя за пижами е естествената. Обикновено се използват лен, коприна, трикотаж, батист и памук. Дамски пижами може да се избира в зависимост от темперамента. Ако сте достатъчно страстни, тогава коприната ще ви подхожда, но ако сте скромна домакиня, която цени комфорта – фланела и памук.

Дамската пижама, която е изработена е от фина памучна прежда с добавка на малко количество химически влакна, придава на тъканта мекота. Такъв модел тя се поддава добре на пране и гладене. Но не всичко е толкова перфектно. Пижамата, изработена от такава тъкан, може да разтегне след няколко пъти обличане.

Ликра и найлон са две други материи, подходящи за пижами. Използват се и за специален повод. Но трябва да знаете, че такива тъкани не осигуряват добра вентилация. За да не се чувствате неудобно, избирайте пижами от такива тъкани в свободна кройка.

Вискозните пижами са близки по качество до копринените. Но те са много по-евтини. Недостатъкът на иначе красивата материя е, че се свива при пране в гореща вода.

Най-предпочитани за изработка на удобна пижама са платовете без синтетични влакна или поне с минимално такива.

Дамската пижама трябва да дава усещане за лекота и свобода на тялото. Най-добре е да я пробвате преди да купите. Не се притеснявайте, ако е малко голяма. Не трябва да купувате продукти, които ви стягат. Ако ще е така, то по-добре да спите голи. Грубите материи също трябва да се избягват. По време на бременност се препоръчва да изберете специални опции, така че стомахът да не се притиска.

 

С две думи, материята за пижама следва да е лека и приятна, а кройката й в никакъв случай да не ограничава движенията. Едно от най-големите предимства на дамските пижами е, че те могат да се използват като елемент от домашното облекло. Основното нещо е да изберете правилния стил и цвят.

 

Всички знаем че, качеството на съня до голяма степен се влияе от дрехите, в които спите. В сайта на БулБел ще намерите огромен избор от страхотни дамски пижами!

Така всяка жена ще може да избере пижама, които да отговаря на нейния индивидуален вкус и предпочитания. В съответствие с модните тенденции от година на година, дизайнерите ни представят подобрени модели, съобразени, разбира се и с най-новите модни тенденции.

Да, безспорно най-скъпите и най-красивите са копринените дамски пижами, в които всяка жена ще изглежда просто великолепна и секси. Но тъй като този материал е много скъп, доста често се заменя с по-евтин сатен. Не губите от красотата, а само спестявате от цената!

За студения сезон пък са предпочитани най-вече хавлиените дамски пижами. Доста често те се правят под формата на костюми, състоящи се от горнище и панталони, така че такива комплекти могат да се използват успешно и като домашни дрехи. Напълно са универсални, което им придава допълнителна функционалност!

Не забравяйте да се погрижите и за цвета. Всяка жена има свой собствен цветотип, според който избира подходящите нюанси. Цветовете също така влияят и върху психическото състояние на човек, което е още една причина да подхождаме към тях по-внимателно.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене