Протест пред парламента в подкрепа на Никола Минчев: Премиерът излезе при протестиращите

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест в подкрепа на отстранения по-рано председател на парламента Никола Минчев.

Чуват се възгласи „Мафията вън“, които сме свикнали да чуваме в антиправителствени протести. Сега те са насочени към партиите, с чиито гласове беше отстранен председателят на парламента.

Недоволството беше организирано във „Фейсбук“ от група граждани и започна към 18:30 часа.

При протестиращите излязоха депутати от „Продължаваме промяната“, както и лица от „Демократична България“. Бившият председател Никола Минчев излезе навън и беше аплодиран от мнозинството. Към него се присъедини и Асен Василев.

Мисля, че само мога да благодаря на опозицията за това, не на опозицията, на новото мнозинство, заяви Никола Минчев и допълни:

„Нямам думи, с които да изразя това, което чувствам. Благодаря ви искрено за тази невероятна подкрепа. Продължаваме да се борим, борбата в крайна сметка ще бъде успешна, няма съмнение в това“, каза той пред протестиращите.

Последните 6 месеца живеем в малко по-позитивно място, тук съм, защото не искам да се връща статуквото, каза един от гражданите. Той допълни, че днешното събиране е в подкрепа на управляващите.

За първи път идвам на такъв протест, обикновено съм от другата страна, добави той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене