Нинова: Днес се формира нова безпринципна коалиция

Днес станахме свидетели на формирането на една нова безпринципна коалиция. Тези хора са обединени единствено от желанието да се върне стария модел на управление и продължаване на кражбите. Ние се обединихме около идеята да се спре корупцията, а тези партии нямат абсолютни никакви допирни точки около, които да се обединят.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова по повод днешното отстраняване на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание, което се случи с гласовете на „Има такъв народ“ (ИТН), ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“.

„Мотивите за вота на недоверие са шизофренни. Повечето от тях са срещу министъра на енергетиката, който е министър на ИТН. Сега ИТН ще подкрепят вот на недоверие срещу техен министър. Това, ако не е шизофренно поведение. Всичко това показва, че целта на тези хора е да спрат промените и кражбите. Другите мотиви срещу икономическата политика също са безумнни. Безработицата е намаляла, има икономически ръст и ти внасяш вот на недоверие по тази тема“, добави тя.

„Точно, защото се бръкна в корупцията в строителството, ИТН напуснаха коалицията. Ние установяваме чудовищни данни за корупция, но не можем да осъдим хората, замесени в тази корупция. Това трябва да го свърши съдът. Ние изпращаме всички доклади до прокуратурата, но повечето от тях се засекретяват. Такъв е примерът с доклада за нарушенията с ремонтите на язовирите“, разкри Нинова.

„Най-лошото в момента е България да отиде на предсрочни избори. ИТН използваха темата за Северна Македония като алиби за излизане на коалицията. Македония вече не е тема и ИТН изговориха много неверни неща и вдигнаха пушилка. Премиерът не може еднолично да вдигне ветото“, завърши Корнелия Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене