ВИДЕО: 144 зрелостници от НПГ получиха тържествено своите две дипломи

144 са зрелостниците от НПГ „Д.Талев“, които днес получиха тържествено дипломите си за средно образование и придобита професионална квалификация . Отличниците на Випуск 2023г. са 75 като от тях 21 е броят на пълните отличници от целия курс на обучение.

Гости на официалната церемония по дипломирането бяха кметът на община Гоце Делчев – г-н Владимир Москов, началникът отдел “Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт” – г-жа Маргарита Енчева и  родителите на завършващите ученици.

Дванадесет ученици, получили първи места в национални и международни състезания и конкурси, получиха плакет, връчен от г-н Москов. Отличени бяха и дванадесетокласниците без нито едно отсъствие през годината, както и най-активните в НПГ подкаст.

В тържественото си слово директорът на гимназията, г-ж Мария Георгиева, отправи емоционално послание към завършващите: „ С тези дипломи ще посрещнете бъдещето. Направете го мъдро и смислено продължение на настоящето и миналото. Сигурна съм, че  дипломите на НПГ са здрава основа. Погледнете на тях  като начало на бъдеща градация. Випуск 2023г на НПГ,  бъдете вдъхновение и успех!“

Емоционален музикален поздрав към зрелостниците направи певицата Ирина Паскалева, която изпя своя наградена песен с пожеланието към завършващите и те да бъдат победители в живота. Развълнувани, горди с постигнатото и лъчезарни зрелостниците на НПГ запечатаха в снимка емоцията от днешното събитие.

В Неврокопската професионална гимназия дванадесетокласниците се обучаваха в седем професионални и профилиращи паралелки: „Икономическа информатика“, „Оперативно счетоводство“, „Компютърни техника и технологии“ , „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“, „ Промишлена електроника“, профил „ Хуманитарни науки“ и профил

„Икономическо развитие“. Зрелостниците на НПГ продължават към следващия етап на своето обучение, придобили стабилна общообразователна, теоретична и практическа професионална подготовка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене