Община Доспат е първа в Област Смолян и шеста в страната по прозрачност

В периода 1 април – 10 юни 2022 година Програма Достъп до информация прегледа и оцени интернет страниците на 563 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публичноправни субекти и независими органи на власт.

Сред общините Община Доспат е класирана на 7-мо място. За област Смолян Община Доспат е на първо място по прозрачност следвана от общините Баните и Златоград.

От сравнителния рейтинг се вижда, че Община Доспат е шестата институция по прозрачност в страната и първа сред административните структури за област Смолян. Целта на проучването е да се оцени как органите на властта изпълняват задълженията си по ЗДОИ за активно публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Нивото на прозрачност през 2022 г. бе оценявано с точки по 108 индикатора за първостепенните разпоредители с бюджет; 94 индикатора за териториалните звена на централните органи на власт и други второстепенни разпоредители с бюджет; и 118 индикатора за общините.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене