В Кюстендил започна петото издание на конкурса „В страната на Справедливостта 2024 г.“

В Кюстендил беше дадено началото на петото издание на областния ученически конкурс „В страната на Справедливостта 2024 г.“. Тази година той е под мотото „Познавам и спазвам Закона!“.

Окръжният съд, заедно с районните съдилища в Кюстендил и Дупница обявиха началото на конкурса, който е част от образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури” през учебната 2024/2025 г. и е със съдействието на Регионалното управление по образованието в Кюстендил.

Организаторите спазват традицията всяка година да има ново предизвикателство към децата от областта. Учениците от 8 – 12 клас са поканени да участват в категория „Мултимедиен проект – Познавам и спазвам Закона!“. Дигиталните материали могат да бъдат създадени индивидуално или колективно – в екип от двама участници. Целта е учениците да се запознаят с основни текстове от правото.

Областният ученически конкурс „В страната на Справедливостта 2024 г.“ отново очаква творби във вече традиционните категории „Изобразително изкуство“ и „Литературно творчество“, като учениците ще бъдат класирани в три възрастови групи – 1- 4 клас, 5- 7 клас и 8- 12 клас.

Отличените участници в трите раздела на конкурса ще получат удостоверения за участието си и материални награди, а творбите ще бъдат подредени в благотворителна изложба.

Конкурсните материали трябва да бъдат получени най-късно до 31 октомври. Церемониите по награждаване на класираните участници ще се състоят на 21 ноември в Съдебната палата в Кюстендил и на 22 ноември – в Съдебната палата в Дупница.

В първите четири издания на конкурса – 2020 – 2023 г. участваха по над 100 ученици от училищата в област Кюстендил, като всяко дете получи награда.

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search