С веселяшко гащеризонче внучето на ексдепутата Ахмед Башев честити на родителите си, че са го родили

i303366_w648

Снимка на синчето, облечено в гащеризонче със закачливия надпис „Добре, че се взехте на 09.06.2013 г., че да се появя A3. Честито!!!“, качи на страницата си във фейсбук Ах­мед, син на бившия депутат от ДПС и кмет на Гърмен Ахмед Башев. Както писахме, бебче- то се появи година след сват­бата на депутатския син Ахмед Башев и красивата Каймет – щерка на общинския лидер на ДПС в Гоце Делчев Сайди Чолак, и направи дядо си по тат­кова линия двойно по-щастлив и горд, защото родителите му го кръстиха на него.

Третото поколение Ахмед Башев вече е юнак, който тази седмица ще навърши 10 месе­ца, и според гордия дядо рас­те много умно дете. Още пове­че, че след като преферен­циалният вот го изхвърли от 43-ото Народно събрание в полза на бившия областен уп­равител Муса Палев, дядо Ах­мед Башев трябваше да смени жълтите павета с асфалтирана­та главна улица на Огняново и има възможност всеки ден да вижда внучето и да го следи как се развива. Както съоб­щихме, няколко дни преди раз­пускане на 42-то народно съб­рание той внесе заявление в просветния инспекторат в Бла­гоевград, че иска да се върне на предишната си месторабо­та, и на 6 август се легитимира пред колектива като директор на училището в Огняново. Ди­ректорското място на практи­ка го чакаше от 2006 година,

когато беше кмет на община Гърмен, но се яви на конкурс и спечели овакантения стол. Ба­шев се възползва от закона, за 1 ден назначи вр. и. д. и изле­зе веднага в неплатен отпуск, след което се върна обратно в кметския си кабинет. Със след­ваща молба за неплатен отпуск като училищен директор Башев старши изкара и непълния си депутатски мандат. Сега се връща като титуляр на поста в школото, което по време на четвъртия му кметски мандат в Гърмен стана най-лъскавото в общината заради луксозния ремонт за 350 000 лв., отпус­нати по Оперативна програма „Регионално развитие“ за подмяна на дограмата. В също­то училище работи и съпруга­та на Ахмед Башев – Шурфе, но по-важното е, че синът, снаха­та и внучето също са в Огняно­во. Ахмед Башев-син управл­ява тук семейния хотел заедно със сестра си Салве и зет му, а Каймет гледа Ахмед Башев- внук и се готви скоро да се вър­не на работа в Гоце Делчев, къ­дето преди раждането работе­ше като банков инспектор.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене