С шампионска купа и медали децата от SmartyKids Гоце Делчев се завърнаха от международна олимпиада по ментална аритметика

Десет деца от град Гоце Делчев участваха в Международната олимпиада по ментална аритметика в Албена. Малките умници от SmartyKids Гоце Делчев се състезаваха с още 640 участници от България и Румъния. Купа и медали заслужиха петима от тях. Костадин Сораджиев не изневери на шампионският си дух, като за пореден път хвърли здрави тренировки в своята подготовка, демонстрира амбиция, скорост и точност при своите изчисления и нищо не успя да го спре по пътя към е шампионската купа в най-тежката категория – деление. Мария Гемеджиева завоюва- 2ро място в категорията на 5-6 годишните, само след 2 месеца обучение в SmartyKIds Гоце Делчев. Атанас Гемеджиев се класира на 3то място в най – тежката категория „У“ ниво – дроби, отрицателни числа, коренуване. Цветелина Жилева зае 3то място в категория 10F на 6-7 годишните в А ниво за събиране и изваждане с всички формули. Смарти Цвети има вече завършени S,M и A нива по методика на менталната аритметика и е един истински пример за супер смарти. С много хъс и целеустременост Харизан Сарандев направи нужното, даде необходимото от себе си и се пребори достойно с конкуренцията за да грабне абсолютно заслужено 3то място в категория деление.

Забележително, емоционално и вдъхновяващо на олимпиадата в Албена се представиха също и смартитата Петър Величков, Гергана Жилева, Марианна Геврекова, Цветелина Иванова и Владислав Филчев. Въпреки своята добра подготовка и себераздаване, малко не достигна на желанието им да се класират сред медалистите. Сигурни сме, че следващия път трудът им ще бъде възнаграден!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене