Порои и градушка нанесоха щети на много места в общините Сатовча, Гърмен и Гоце Делчев

Пороите и градушките удариха населените места в общините Сатовча, Гърмен и Гоце Делчев. В община Сатовча най – сериозно е положението в селата Сатовча, Слащен, Долен и Фъргово.

Отнесен е железен мост в село Кочан, съборени са подпорни стени, асфалтът на много улици също е отнесен, къщите са с наводнени приземни етажи, наводнени са и цехове, запушени са шахти. Градушката е съсипала голяма част от реколтата в голяма част от селата. Ледените късове са били с големината на орех.

За щастие няма бедстващи хора.

Към момента пътищата са разчистени, а комисия описва щетите. Общината ще кандидатства за средства, с които да се възстановят пораженията.

В община Гърмен пороите също нанесоха много щети. Водната стихия предизвика авария в трафопоста и остави два дни без ток селата Крушево и Ореше. В тези села, както и в Рибново започна почистване на улиците, които пороите затлачиха с кал, камъни и боклуци. Има и други поражения след проливните дъждове в петък и събота, все още се събира информация от кметовете на селата. Засега няма данни за наводнени къщи.

В гоцеделчевското село Бразница едра градушка с размер на яйце, съсипа земеделски площи и дворни стопанства. Хората в района не си спомнят толкова едра градушка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене