Отнеха три деца от родителите им! Живеят в безпрецедентна нищета в Петричко

Социалните служби в Петрич са отнели три деца от родителите им поради крайната мизерия, в която живеело семейството. Децата – Димитринка, Мария и Мартин са настанени в социален център от семеен тип в гр. Петрич. Родителите се надяват на помощ от обществеността, за да оправят домът си, да създадат минимални условия за нормален живот и да си върнат децата. От името на потърпевшото семейство, жена, представила се като Гери Велева поде кампания в социалните мреже, за да намери подкрепа на благородната идея. Търси се помощ всякаква – от пари до дарения на мебели и обзавеждане.

Родителите – Марияна Лукарова и Димитър Калаксъзов, не са способни сами да устроят дома си, заради ниски доходи. Майката получава 160 лв. детски надбавки, а това което заработва бащата, отива главно за прехрана.

Ето как Гери Велева описва ситуацията на бедното семейство от с.Кърналово:

„В къщата, която обитава семейството, няма течаща вода. Единствените вещи, които са годни за употреба, са телевизор и пералня, която не се използва поради липса на вода и канализация. Няма врати, няма прозорци, няма мебели. Децата спят на две креватчета от детската градина. Тук не става въпрос за бедност, а за безпрецедентна нищета и мизерия. На семейството е дадена последена възможност да върнат децата си при условие, че бъдат създадени нормални условия. С убеждението, че всеки заслужава втори шанс в живота и че и тези невръстни деца имат право на детство, се обръщаме към Вас. Те нямат вина за създалата се ситуация, а всъщност най-тежки са последствията за тях. Нека им върнем усмивките, защото семейството е единствената необходима среда,в която, те трябва да растат!“

Отправя се призив, кой с каквото може да помогне – мебели, труд или парични средства! Съпричастните могат да се свържат с Красимира Велева /на място в пощата или на телефон 0886 632 009/, както и с кмета на село Кърналово – Николай Златков.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене