Петрич с отличие за популяризиране на културно-историческото си наследство

Община Петрич и тази година получи отличие по време на традиционната годишната среща на туристическия бранш, организирана от издателите на списание „Дестинация България“, с подкрепата на Министерство на туризма.

Призът „За успешно популяризиране на културно – историческото наследство“ бе връчен в Централен военен клуб в столицата. Форумът събра представители на туристическия бранш и даде възможност за обмяна на добри практики и представяне на възможностите на България за целогодишен туризъм.

Гости на събитието бяха зам.-министърът на туризма г-жа Ирена Георгиева, представители от посолствата на съседните ни страни, областни управители, кметове на общини, туроператори и експерти . За своя принос към развитието и популяризирането на България като туристическа дестинация, личности и институции получиха грамоти в различни категории. Беше представен и новият двуезичен брой на списание „Дестинация България“, в който Петрич участва с Античен град Хераклея Синтика. Изданието се разпространява в страната и на международни туристически борси, на които участва България през 2022 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене