Магистрати отказват дело срещу син на прокурор, потрошил футболист

Прокурори се самоотведоха по делото за зверски пребития футболен президент Румен Андонов. Той е в „Пирогов“ със счупена челюст на две места и наранявания на очите.

Както подлобно информирахме извършителят е 18-годишен кикбоксьор – син на прокурор в Перник. Случаят може би щеше да се потули, но съпругата на бившия футболист в „Миньор“-Перник, разказа подробностите в медиите.

Андонов в момента ръководи ФК „Кракра 1919“. Преди това има 14-годишен стаж в професионалния футбол в „Миньор“, където е бил капитан на отбора.

Междувременно стана известно, че кикбоксьорът е пребивал и други съграждани. Срещу него има още две наказателни дела. Те боксуват, тъй кат местните правораздаватели също са се саотвели по тях заради бащата – техен колега.

От прокуратурата официално информираха, че поради близко родство на побойника с прокурор от Окръжна прокуратура – Перник, магистратите от компетентната прокуратура са депозирали самоотводи.

„Това е обосновано с оглед поставяне извън съмнение безпристрастността и обективността при водене на разследването. Самоотводите са уважени от прокурор в Окръжна прокуратура – Перник и делото е изпратено на Върховната касационна прокуратура за определяне на друга, еднаква по степен прокуратура, която да продължи осъществяване на надзора и ръководството върху воденото досъдебно производство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене