Мая Манолова: Купуването на депутати от ПП да стане в мола

„Коалиционната криза прерасна в правителствена криза и скоро ще стане парламентарна криза. Нека разговорите за купуване на 12 депутати от ПП да бъдат публични и може би молът е подходящото място за търговия с депутати, където и започна коалиционната сглобка.“
Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова пред телевизия Нова нюз и призова Бойко Рашков да се заеме с купуването на депутати, защото то представлява състави на престъпление, смята г-жа Манолова. По думите ѝ актуализацията на бюджета не е равнозначна с купуването на депутати. И от Изправи се България призовават всички партии в парламента да приемат актуализацията, макар че в нея липсва най-важното – истински мерки срещу инфлацията. Но за бившия омбудсман е важно при актуализацията парламентът да приеме и преизчисляване на пенсиите сега, защото очевидно октомври няма да има парламент и вероятно тогава ще сме на избори.

„Докато хората се притесняват за хладилниците си, управляващата коалиция извади всички мръсни съдове от кухнята. И се карат за пари и обществени поръчки. Не става дума за принципи, нито за ценности, а за оставане във властта на всяка цена и за разпределяне порциите на държавата.“ – заяви Мая Манолова. Според нея разочарованието е огромно и е както на Изправи се.БГ, така и на всички стотици хиляди българи, които бяха на площадите заради липсата на промяна и справяне с кражбите, корупцията и подчинената съдебна система.

Бившият председател на комисията по ревизията в парламента коментира, че Четворната коалиция вместо да разгради схемите на Борисов, които бяха разобличени от комисията по ревизия и виновните да бъдат наказани, те са ги прибрали и ги надграждат. Тя даде примери със схемите с газа, където за да бъде нахранен любимия посредник на коалицията платихме допълнителни 110 млн. лв. само за месец май, сделките с оръжия, схемите в земеделието, в горите, при пътищата, държавните фирми и обществените поръчки. „Следващата комисия по ревизията ще има много работа“ – заключи Мая Манолова.

Тя коментира и внесения закон за енергетиката и го определи като изключително притеснителен, защото дава неограничени правомощия на министъра на енергетиката да преценява от държавните дружества каква част от свръхпечалбата да насочи към Фонд сигурност на енергийната система и след това да отиде за подкрепа на икономиката. Манолова критикува и предложението за две тарифи за ток, парно и вода като мерки, които ще подкрепят богатите вместо да са достатъчна подкрепа за нуждаещите се от мерки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене