Писмо на футболен клуб Вихрен предизвика реакции в комисиите към ОбС-Сандански

Писмо от председателят на УС на Вихрен Сандански предизвика разнопосочни реакции по време комисиите към Общински съвет – Сандански.

В писмото Манолев отправя питане към съветниците, което гласи следното : „Новият бюджет на община Сандански за 2022 г. вече е одобрен и приет след гласуване в Общинския съвет. Ръководството на ОФК „Вихрен” /Сандански/ желае да бъде информирано каква част от бюджета за спорт ще получи футболният клуб. Моля да обърнете внимание, че от 01.05.2017 г. до днес, 5 години откакто това ръководство управлява клуба, е получил субсидия от община Сандански в размер на 130 000 лв. за целия период. Това е изключително малка сума за издръжка на футболния клуб. Съседните общини – Петрич, Симитли, Банско, Разлог, Гоце Делчев, субсидират футбола със суми от 300 000 до 600 000 лв. ежегодно. Незавидното място в класирането на „Вихрен” е нормално вследствие липсата на финансиране…”.

След като материалът е бил предоставен по всички комисии към Общински съвет – Сандански, той е приет за сведение и не е допуснат за разглеждане на заседанието другата седмица.

„Средствата за спортна дейност се отпускат при спазване на наредбата за спорт, а в нея ясно е записано какви финансови документи трябва да представи всеки един клуб, за да бъде финансиран от общинския бюджет”, каза Снежана Стоянова, изготвила новата наредба за спортни дейности в община Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене