Плетена спря лидера Дебрен, Лъжница обърна съседи като гост

Отборът на „Плетена“ първи взе точка на лидера в подгрупа „Места Изток“, след като направи 1:1 у дома с „Дебрен“. Съперниците показаха голямо желание за победа, но силите им стигнаха само за 2 гола, които паднаха до почивката.

Домакините откриха чрез Здравко Странджев, който се разписа в 3-та мин. 27 минути по-късно Изер Ибиш завърши хубава контраатака и изравни. До края на мача положенията не липсваха, ала нямаше кой да ги реализира. В „Места Запад“ водачът „Ореляк“ (Лъжница) спечели съседското дерби с „Корница“ с 2:1. Гостите се поздравиха с успеха, след като направиха пълен обрат. В 10-та мин. Ахмед Бърган порази мрежата на Реждеп Моламустафа.

След силното домакинско начало постепенно лъжничани овладяха инициативата. Това намери изражение в резултата и в 35-та мин. се разписа Денис Чок. В 62-та мин. Мустафа Велишав получи втори жълт картон за пререкание с противников състезател и бе изгонен. „Ореляк“ използва шока от червения картон и в 66-та мин. бившият футболист на „Пирин“ (ГД) Шабан Хаджиев оформи крайното 2:1.

В същото време „Краище“ се върна на победния път с 2:0 в Садово над едноименния тим. Реджеп Атип се разписа в 15-та мин., а след 2 минути точен бе и Светослав Вакльов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене