Областният управител на Благоевград и експерти от администрацията ще проведат среща с представители на общинските съвети в областта

Областният управител на Благоевград Валери Сарандев и експерти от областната администрация ще проведат среща с представители на общинските съвети в областта. Това е втора среща в рамките на месец, а целта е да се подобри организацията и комуникацията между областната управа и четиринадесетте общински съвета на територията на област Благоевград.

Първата по рода си среща между Областна администрация – Благоевград и председатели и представители на общинските съвети бе в началото на май и на нея са обсъждани въпроси, свързани с разпореждане на общински имоти, обсъдена е и възможността за решаване на възникнали проблеми по отношение на управлението и разпореждането с имоти публична и частна общинска собственост, посочи областният управител на Благоевград. Валери Сарандев допълни, че друга основна тема, засегната на срещата, е била във връзка с предоставянето на граждани на земи от общинския поземлен фонд.

Втората работна среща ще се проведе утре, 9 юни, и на нея се предвижда да присъстват юристи, които обслужват съответните общински съвети. Областна администрация и общинските съвети до този момент винаги са си сътрудничели по отношение на своята дейност, посочи Сарандев и допълни, че идеята на срещите е експертите в областната управа да запознаят детайлно представители на общинските съвети със съответните изискванията на администрацията. „Смятаме, че по този начин по-лесно ще се работи, ще се прави по-бързо окомплектоването на преписките и изпращането на материалите, тъй като срокът за извършване на административен контрол за законосъобразност върху актовете на общински съвети е само седем дни, включително това са работни, почивни и празнични дни, така че това е и основната цел“, каза още областният управител на Благоевград.

Идеята на ръководството на областната управа е тези срещи да са регулярни и на тях да се търси взаимодействие при вземането на решения, които в крайна сметка са в полза на всички жители на общините в област Благоевград, каза още Валери Сарандев. Предстоящите срещи ще засягат различни теми и ще бъдат инициирани по различни поводи, допълни той.

Според областния управител на Благоевград е важен и личният контакт между юристите, които извършват административен контрол, и служители на съответната общинска администрация и общински съвет. „Считам, че по този начин се подобрява комуникацията, доверието, което се изгражда между служителите на областна администрация и тези от общинските съвети “, посочи Сарандев и допълни, че конструктивният диалог между институциите е в интерес на всички жители на област Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене