От 17 юни ще започне асфалтирането на 11 улици в квартал „Каптажа“, разкопани по водния проект на Смолян

Съвместна работна среща с представителите на заинтересованите страни по реализацията на проект „Интегриран воден проект на агломерация Смолян“ се проведе в Областна администрация. Целта бе да се проследи на какъв етап е изпълнението на проекта, съгласно договорните условия .В срещата се включи и областният управител на Смолян Емил Хумчев. Присъстваха представители на ВиК-Смолян, на Община Смолян, на надзора, на фирмите-изпълнители по „Червена“ и „Жълта“ книга по Фидик. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Смолян.

„Много важно е този проект да бъде реализиран. Считам, че всички хора тук на тази маса, както и гражданите на Смолян, сте достатъчно отговорни, за да може този проект да бъде реализиран успешно и да има ефект за жителите. Виждате, че там където настилките са възстановени, хората вече са си отдъхнали, че тяхната улица е асфалтирана и вече няма прахоляк, те могат да се движат спокойно. Молбата ми е все така отговорно да продължавате работата си и да завършим проекта в срок, за да не се наложи да връщаме средства. В процеса на работа винаги има напрежение, но трябва да се правят и компромиси, за да бъде реализиран успешно този проект“, заяви Хумчев.

Идеята на срещите във връзка с изпълнението на водния проект е гражданите да бъдат информирани за работния процес, заяви вр.и.д. „Главен секретар на Областна администрация-Смолян“ Андрей Кадишев.
Строителите по „Червена книга“ ударно асфалтират разкопаните улици, отчетоха от ВиК-Смолян-възложител на проекта.

„От 27 улици с невъзстановена настилка, 7 вече са асфалтирани, работи се с три звена“, заяви директорът на ВиК-Смолян инж. Георги Василев.
От 17 юни изпълнителят ДЗЗД „Пашмакли“ е дал уверение, че стартира асфалтирането на 11 улици в кв. „Каптажа“.

За дейностите по „Жълта книга“ книга вече има издадено разрешение за стартиране на строителна площадка. Втората част от проекта за Водния цикъл включва около 20 км. канализация и около 13 км. водопровод.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене