Лятна бригада за учениците прави през юли община Смолян

От 04 юли до 29 юли т.г. Община Смолян ще проведе младежка кампания „Мисия Смолян – 2022”. Инициативата е свързана със създаване и поддържане на чиста и приветлива околна среда в град Смолян и в населените места в общината, обявиха от управата на областния град.

Документи за участие в кампанията ще се приемат от 15 до 24 юни 2022 г. В бригадата могат да се включат деца навършили 15 години не по-късно от датата на започване на работа в кампанията, да са ученици или завършили средно образование през учебната 2021/2022 г. и да са с постоянен адрес в град Смолян или в селата от Община Смолян.

Учениците, които живеят в селата на територията на Община Смолян и отговарят на условията, могат да подадат документите си в кметството на селото или в Община Смолян уточняват организаторите

Родителите трябва да подадат регистрационна карта и декларация за съгласие, които могат да се изтеглят от сайта на управата.

Бригадата ще е на две смени, едната от 4 до 15 юли, а другата от 18 до 29 юли.

Летни бригади за учениците на Смолян се провеждаха през всички години на управлението на кмета Николай Мелемов, като в тях се включиха стотици ученици. Прекъсване имаше само през двете години на пандемията. Децата боядисват огради, почистват обществени пространства и детски площадки, като затова получават заплащане.

„Идеята е да ги научим на труд и да си спечелят парички“, каза Мелемов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене