Радостин Василев: УЕФА разследва съмнителен мач от България

УЕФА разследва мач от българската футболна Първа лига заради сериозни съмнения, че е уреден. Това обяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев в „Защо, господин министър?“ по bTV.

„От Брюксел ме информираха, че в средата на месец май се разследва съмнителен мач. Сигналът е от УЕФА за мач от Първа професионална лига. Последствията могат да бъдат много сериозни. Считам, че 97 000 лева, които БФС прие за борба с черното тото е отражение, че не желаят да се борят с него и това доведе до оранжевата нота за въпросния мач“, заяви Василев.

„Мисля, че въпросът със Северна Македония няма да се окаже толкова голямо препятствие за това правителство. Не подозирам, че член на кабинета, било то премиера или който и да е друг, би допуснал да се стигне дотам, че да се вдигат червени картони. По-скоро ще има приятелски подход“, каза още спортният министър.

„Националният интерес е застрашен тогава, когато отвъд решенията на НС някой би си позволил да направи крачки, които са в противоречие с него. Мисля, че не е застрашен. Това е тема, която е по-далече от спорта, но е много близо до сърцата на българите“, добави той. Според Василев усилията трябва да бъдат насочени в сферата на образованието и на дипломацията.

Спортният министър заяви още, че не вярва „Има такъв народ“ да имат негативно отношения към някоя личност в правителството, за да не го приемат като лидер. “В сферата на младежта и спорта разговорите са много приятелски, по-скоро проблемите възникват в други сектори“, смята още той. Спортният министър заяви, че към министерството вече има редица подадени сигнали за корупционни действия, свързани със спорта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене