Гоцеделчевски голмайстор получи австрийски тим

 Втородивизионният австрийски „Нойкирхен“ подари победата над „Ратщад“ с 6:0 на гоцеделчевския си топреализатор Марио Близнаков и неговата нежна половинка Мила Вълканова. Поводът бе, че двамата се сгодиха в навечерието на футболната среща. Новината за годежа бе огласена веднага след като очарователната благоевградчанка показа стилния пръстен, който нападателят й подари.

 Целият отбор игра с настроение, а на терена се открояваше М. Близнаков, показал огромно вдъхновение пред погледа на бъдещата си съпруга, която бе на трибуните и подкрепяше „Нойкирхен“. Бившият капитан на „Пирин“ (ГД) бе в основата на всичко по-интересно в мача и реализира първия си хеттрик за сезона. В 40-та мин. неврокопчанинът бе точен от дузпа, удвоявайки преднината на своите, след като в 8-та мин. негова асистенция позволи на Томас Шоблохер да открие резултата. В 49-та мин. Михаел Ланер направи 3:0, а 4 минути по-късно отново М. Близнаков бе в прегръдките на съотборниците си, завършвайки добра атака. Гоцеделчевецът се разписа и в 59-та мин. след самостоятелен рейд за 5:0. Българинът бе сменен в 64-та мин. и заслужено почиваше на пейката, докато съекипниците му оформиха разгрома в 75-та мин. чрез Джулиан Драйер, който материализира атака, започната от другия нашенец в състава – благоевградчанина Радослав Анев, играл пълни 90 минути.

 Така „Нойкирхен“ се изкачи на трета позиция в класирането, изоставайки на 2 точки от лидера „Пийсендорф“ и на 1 т. от втория „Заалбах-Хинтерглем“. В същото време М. Близнаков оглави листата на най-добрите реализатори.

 Веднага след мача той и Мила запрашиха към една от любимите си дестинации в Алпите, отмаряйки по традиционния за тях начин – чрез туризъм, и посетиха някои от забележителностите на Австрия./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене