Джамбазки за палежа на клуба в Битоля: Чудовищна гавра, няма да пуснем Македония в ЕС

/ БГНЕС
„Няма думи, с които да се опише мерзавското, шумкарско и жалко поведение на опожарилите Културен център „Иван Михайлов“ в Битоля„. Това се казва в позиция на българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод палежът на Културния център „Иван Михайлов“ в македонския град.
„Това е резултатът от фалшификациите на историята, от лъжите и от неспиращия език на омразата спрямо българите и всичко българско. Това е резултатът от действията на политичарите в Скопие. И те претендират, че трябва да ги пуснем в ЕС“, допълва още Джамбазки.

„Няма да стане. Не и докато правата на българите в Северна Македония не бъдат защитени. Не и докато не бъде наказан всеки акт срещу България от страна на македонистките изстъпления там“, заяви Джамбазки и призова Стево Пендаровски, Буяр Османи и Димитър Ковачевски да „осъдят този позорен акт, ако искат да продължи изобщо някакъв диалог“ и отсича, че в противен случай ще бъде ясно, че „няма нищо такова като добросъседство“.

Като български представител в ЕП Ангел Джамбазки ще уведоми писмено ЕК и всички свои колеги в Брюксел, Съвета на Европейския съюз и френското председателство.

dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене