Дупничани завоюваха челните места на турнира по ловна стрелба „Слави Иванов”

Състезатели от дупнишкия клуб „Слави Иванов” завоюваха челните места на едноименния турнир по ловна стрелба „Слави Иванов”, провел се миналата седмица на стрелбищен комплекс „Червенобрежки рибарници” край село Червен брег.

Сред победителите са доказали се стрелци от Дупница като Методи Китанов, Андрей Кокаров, Костадин Кокаров и Любомир Атанасов.

Завиден точен мерник показа и 12-годишната Ангела Рангелова, която се състезава редом с мъжете и също бе отличена.

„Това беше 27-ото издание на турнира по ловна стрелба “Слави Иванов”. Състезанието бе в две дисциплини – „Скийт” и „Трап”, съответно със 17 и 6 участници – съобщи ръководителят на ЛРС-Дупница Кирил Боцев. – Индивидуално на първо място в дисциплината „Скийт” се класира Владислав Симеонов от клуб „ВИА”- Плевен.

Методи Китанов от нашия клуб е на второ, а на трето – Калоян Тонев от „ВИА”- Плевен.

При отборите Дупница е на първо, а Благоевград – на второ място, като имаше два отбора.

В дисциплината „Трап” първо място индивидуално спечели Андрей Кокаров, второ – Костадин Кокаров, а трето – Любомир Атанасов – и тримата от клуб „Слави Иванов” – Дупница. Отборно също печели клубът на Дупница.”

Победителите бяха наградени с купи и грамоти. Те им бяха връчени от д-р Гавраил Иванов, който е член на Управителния съвет на Федерацията по ловна стрелба.

За необичайните занимания на Ангела Рангелова, която скоро ще навърши 13 години и за първи път участва в подобно състезание, ни разказа майката на момичето – Поли Кукушева.

„Ангела се запали по ловната стрелба покрай разговори по темата с дядо си Венци, който е ловец от 5 години. Ловната стрелба не само, че й е много интересна, но се оказа и че й се отдава, има много точен мерник.

Би могло да се сформира цял отбор от деца, които мечтаят да се занимават с ловна стрелба. Това е нещо нестандартно и много интересно за тях, но липсата на средства е пречка. Клубът също има затруднения – почти на самоиздръжка е. За да се развият този спорт и клубът в Дупница, е необходима подкрепа – от бизнеса, от хора, които могат да спонсорират клуба”, завършва Поли Кукушева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене