Подробности за ареста на президента на „Марек“

Цв. Видински в епицентъра на прокобата с шефовете на клуба след побоя над Й. Андреев и черното тото в мандата на Ст. Милев и легендата И. Паргов!

Президентът на футболния „Марек” от Дупница Цветан Видински беше задържан във вторник вечерта от служители на ГДБОП и преспа в ареста. Акцията на униформените е била насочена срещу търговията с безакцизни цигари. Зад решетките заедно с Видински са вкарани още шестима души, заподозрени, че са действали като организирана престъпна група, разпространяваща акцизни стоки без бандерол. Претърсени са 7 адреса на територията на Благоевград, Дупница и област Кюстендил. Иззети са 20 мастербокса цигари без бандерол и парични суми в различна валута с левова равностойност 100 000 лева.

Бизнесът на боса на „Марек“ приоритетно е с тютюневи изделия и алкохол, името му се свързва с шест фирми, чрез които осъществява дейност. Притежава складове за търговия, върти  и кафене в жк „Бистрица“. Има къща в кв. „Горна махала“ в Дупница, но по-често пребивава в Благоевград, откъдето е съпругата му. Цв. Видински е сред големите радетели за честност и почтеност във футбола и многократно е подчертавал дебело, че докато той е президент, няма да допусне „Марек“ да се забърка в продажба на мачове и в черно тото. Славният някога отбор, страшилище за футболните гиганти у нас, дълги години крета в селските групи. Миналото лято се завърна сред професионалистите, но в края на настоящия футболен сезон скоропостижно се озова отново в аматьорската дивизия, с което е на път да изгуби общинската субсидия от 180 000 лв. и 360-те хиляди лева, договорени с букмейкърска къща при влизането във Втора лига за срок от 5 г.

Над президентите на „Марек“ тегне някаква прокоба в последните 15-ина години. По време на шефския му мандат на „Бончук“ през есента на 2008 г. бе пребит тогавашният бос на клуба Йордан Андреев и приет в „Пирогов“ със счупен нос, фрактура на глезена и на пръст на дясната ръка. През юли 2015 г. гръмна грандиозният скандал с уредени мачове, вследствие на което по сигнал от европейската футболна централа УЕФА Дисциплинарната комисия на БФС глоби марекчани с колосалните 210 000 лв., тогава начело на отбора бе Стойчо Милев, който прехвърли вината върху изпълнителния директор и местна легенда Иво Паргов. Глобата така и не беше платена, защото тимът вече беше с аматьорски статут, а впоследствие намери вратичка да избегне санкцията със закриване на футболното дружество и създаването на нов клуб.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене