Отпускат 15 хиляди лева на семействата, пострадали в пожара в жк “Спартак” в Сандански

Отпускат 15 хиляди лева на семействата, пострадали в пожара в жк “Спартак” в Сандански. Това решиха на последното редовно заседание местните законотворци. В своето заявление потърпевшите семейства не са посочили сума, която да им бъде отпусната от бюджета на общината. Предложението за отпускане на 15 000 лева бе направено от съветника Николай Шаламандов.

В залата бяха част от пострадалите семейства. Георги Манолев, един от пострадалите, живеещ на първия етаж в жилищната кооперация, поясни пред съветниците, че предстои да бъде учредено сдружение на собствениците. Сумата, която ще им бъде отпусната, ще се използва по предназначение и тя ще е за ремонт на външната фасада на сградата – саниране на цялата кооперация. Ремонтът на вътрешните помещения ще е за сметка на собствениците. „Щетите от пожара са много сериозни и те възлизат на хиляди левове”, каза Г. Манолев.

Единодушно с гласовете на 22-ма съветници бе отпусната сумата от 15 000 лева, като тя ще бъде преведена по сметка на сдружението.

Преди близо половин година общинските съветници в Сандански отпуснаха 60 000 лева на пострадалите в най-големия пожар на ул. „Първи май” в Сандански. Стана известно, че сумата е преведена на сдружението на собствениците и тя е за саниране на цялата жилищна кооперация, в която има 35 апартамента.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене