Рашков: Очакваме увеличение на заплатите в МВР с не по-малко от 20%

„Не знам точно на каква цифра ще се спре финансовият министър, но би следвало, очакваме, не по-малко от 20% да се предвиди увеличение на възнагражденията на служителите в министерството“. Това каза министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, който отговаря на депутатски въпрос във връзка с актуализацията на бюджета, предаде БГНЕС.

Няма масови съкращения в МВР, няма и да го допуснем“, обясни той във връзка със започналото преструктуриране в министерството.

Не може някой да бъде уволнен просто така, защото на някого не му харесва“, добави Рашков. По думите му реформа може да се направи и без да се съкращават масово хора, а като се направи по-добра организация, като се насочат сили там, където е необходимо.

Министърът уточни, че от декември е започнало освобождаване на служители, които са прехвърли годините за пенсия по Закона за МВР и Закона за държавния служител. Той обясни, че през 2009 г. числеността на състава е била 63 742 щатни бройки, а сега са 49 798, като в този период всяка година бройките са намалявали. През една от годините щатните бройки намаляват с около 2600.

Вътрешният министър посочи, че в Главна дирекция „Национална полиция“ е било позволено администрацията да бъде 34% от състава, докато във всички други структури е под 10%, като в момента се обсъжда как да се действа по тази линия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене