Радослав Тасков бе официален гост на празника на Детска ясла „ Конче Вихрогонче“

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков днес присъства на най-забавния празник, който се състоя в Детска ясла „ Конче Вихрогонче“, по повод нейният 50-годишен юбилей.

За случая малчуганите бяха подготвили празничен спектакъл. Тържеството протече в двора на детското заведение, като започна с изпълнението на ролева игра. Малчуганите влязоха в ролята на сладкари и приготвиха торта за рождения ден.

Малките деца, подкрепяни с бурни аплодисменти от родители и приятели, поздравиха с добре дошли гостите, сред които бяха председателят на Общинския съвет Благоевград Радослав Тасков, Симона Митова- директор „Образование“ и д-р Антон Темелков- директор „Здравеопазване“ към община Благоевград, директори на детски заведения, приятели и родители.

По повод юбилея домакините получиха множество поздравителни адреси и подаръци. Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков също отправи поздравления към ръководството, децата и родителите по случай юбилея:

„Позволете ми от името на Общински съвет Благоевград и лично от мое име да поздравя Вас, педагозите и целия грижовен персонал на ДДЯ №5 „Конче Вихрогонче“ по случай половинвековния юбилей на детското заведение. Благодаря от сърце за поканата да бъда гост на вашия празник. Този рожден ден е още по-хубав, защото се случва точно днес на най-важния празник за децата – 1 юни Международен ден на детето“, рече Тасков.

Към екипа на „Конче Вихрогонче” г-н Тасков се обърна с думите да продължават да работят с любов и отдаденост и да се грижат за своите възпитаници, така добре както и до сега са го правили.

„В този празничен ден Ви пожелавам много здраве, нови професионални успехи и удовлетворение! Нека винаги имате мечти, за които да се борите, проекти, които да реализирате, да успеете да запазите усмивката на детските лица и да чувате непрекъснато от родителите „Благодаря Ви“. Благословени са тези, които имат щастието да работят с деца! Честит празник и на добър час през следващите 50-сет години!“.

С танци, музика и много настроение децата представиха наученото в детската градина и си пожелаха щастливо и безгрижно детство.

Празненството завърши с пускане на бели гълъби, символ на мира, почерпка с торта, много подаръци за невероятните малчугани и с обещанието, че ДДЯ „Конче Вихрогонче“ ще продължава да пише своята история с много детскa глъч, успехи и професионализъм.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене