Община Гърмен разширява обхвата на услугите си

Тя ще прави регистрация за извършване на таксиметрови превози

На заседанието, проведено вчера от общинските съветници в Гърмен, беше направено изменение и допълнение на Наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на община Гърмен. Тя следва да предоставя административни услуги като извършване на регистрация и издаване на удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз, прекратяване на правата, произтичащи от удостоверение за регистрация за извършване на таксиметров превоз и др. Създава се публичен единен таксиметров регистър.

Въвежда се и друга услуга – отдаване под наем за семейни тържества и различни мероприятия на новооткритата многофункционална зала в село Дебрен. Определената такса е 300 лева на ден плюс разходите за електроенергия и вода.

Разширяването на обхвата на извършваните от общината услуги ще допринесе за повишаване на приходите в общинския бюджет и ще се спазят законовите  изисквания.

Съветниците дадоха съгласието си общината да кандидатства и да изпълнява проектно предложение „Реконструкция и рехабилитация на улици в селата Рибново, Огняново, Дебрен и Дъбница по процедура МИГ Гоце Делчев – Гърмен – Хаджидимово „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, финансирана по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 година.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене