Македонка Шопска ще положи клетва като общиснки съветник в Благоевград

Общинският съветник от МК „Партия на зелените-Воля“ в Благоевград Цветозар Балабанов вчера подаде изненадващо оставката си чрез председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков до председателя на Общинската избирателна комисия – адв. Мартин Бусаров. Балабанов не желае да коментира причината за решението си, но в общественото пространство се говори, че е бил подложен на натиск относно това как да гласува на последната сесия на Общиснки съвет.

Балабанов е стоматолог по образование, но от години се занимава с естетична медицина и по-точно поставяне на хиалуронова киселина и ботокс. Преди година покрай неговото име се завъртя и голям скандал, след журналистически разкрития на Валя Ахчиева за работата му.

Докторът по дентална медицина е съветник втори мандат. През 2018 г. бе сред учредителите на движение „Възраждане“ в Благоевград, но година по-късно отново предпочете „Партия на зелените“ и успя да влезе заедно с още 3-ма в ОбС – Благоевград, след като партията постигна 7,62% подкрепа.

На практика до момента 5-има души от листата на „Партия на зелените – Воля” се заклеха като съветници, след като бившият председател на ОбС Андон Тодоров напусна миналата година съвета, за да се кандидатира за кмет. След освобождаването на Балабанов в ОбС следващите – Йордан Кормев, Райна Бешева, Росица Грънчарова и Виолина Китанова са депозирали отказите си да бъдат част от Общиснки съвет – Благоевград и при това положение на мястото на Цв. Балабанов в ОбС ще влезе кинезитерапевтът на националния женски отбор по футбол Македонка Шопска. Тя ще застане в редицата до колежките си Лилия Мечева, Соня Ставрева и Милена Камбурова, като ще създадат първата изцяло дамска група съветници в Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене