Модерен аквапарк отваря врати в Симитли до броени дни

Модерният аквапарк, в който се превърна плажът на град Симитли, ще е едно от местата за разхлаждане и забавления и на благоевградчани. Комплексът отваря врати за най-нетърпеливите плувци на 6 юни. В началото ще се плува само в три от петте басейна, но седмица по-късно всеки посетители ще може да ползва целия капацитет на съоръжението. Само един е с олимпийски размери, останалите са по-малки, някои са за деца, а други – за възрастни. В аквапаркаса построени водна пързалка и джакузита, игрища за спорт – футбол, хандбал, два тенис корта, детска площадка. Те са напълно безплатни за ползване, като трябва само всеки посетител да заплати входната такса от 5 лева.

„Всичко това се случва благодарение на публично-частното партньорство между Общината и концесионера на плажа”, твърди кметът на Симитли – Апостол Апостолов.

Общинската база бе отдадена на концесия за 35 години на фирма „Ди поол” ЕООД преди две години след спечелена обществена поръчка за 51 701 144 лева без ДДС. Едноличен собственик и управител на дружеството е Деян Давидков, син на бизнесмена Иван Давидков.

Предложената сума за концесията на минералния плаж е за ново строителство, ремонт на съоръженията и поддръжката им през целия период на договора. Предвиден е и строеж на хотел с питейни заведения и СПА център, който трябва да е готов през 2023 година и ще се захранва с минерална вода.

Скоро ще заработи и басейнът при стадиона, цената на входа е за него е 5 лева. Сигурно е, че обектите в Симитли ще разчитат за оборотите си и на благоевградчани. От години това е практика, тъй като областният център няма аквапарк. Съоръжението в Благоевград от години тъне в руини и е като блато. Преди броени дни съветниците отхвърлиха предложението на кмета Илко Стоянов за поемане на дълг за изграждането на модерен аквапарк и за развитие на парк „Бачиново”./в. „Струма”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене