Увеличава се членският внос на ловците в Дупнишко

По-висок ще бъде членският внос за ловците в Дупнишко от 1 януари догодина. На провелото се на 27 май отчетно събрание на Ловно-рибарското дружество в Дупница е решено вноската за ловците до 65 г. да се увеличи с 20 лева , а за по-възрастните – с 5 лева.

„По време на събранието се направи предложение за увеличение на членския внос за 2023 година. От 40 лева, колкото е в момента, членският внос за ловци до 65 г. става 60 лева. За ловците над 65 г. вноската от 15 се увеличава на 20 лева, увеличението е с 5 лева”, каза ръководителят на сдружението Кирил Боцев.

От Ловно-рибарското дружество отчитат близо 100 -процентово изпълнение на плана за отстрел на дива свиня.

„На събранието представихме справка относно отстрела на едър дивеч -дива свиня и сърна за 2021 година, и за таксацията. При дивите свине планът за отстрел беше за 490 бройки, а са отстреляни 484, т. е. имаме почти 100 % изпълнение на плана. При сърната отстрелът е много малко – там се ловува само индивидуално през октомври. Имаме отчетени 7 броя, като планът бе за около 30 бройки.

Резултатите от таксацията са почти както в досегашните години, с минимални разлики. Нямаме нанесени поражения на тоя етап от Африканската чума по свинете”, коментира Боцев.

На форума бе отчетена финансовата дейност за миналата и е приет бюджетът на сдружението за тази година.

„Приеха се и отчетът за финансовата дейност за 2021 г. и докладът на контролно-ревизионната комисия за 2021г., и бюджетът за тази година. Бюджетът не се различава по нищо от предходните, еднотипен е”, каза ръководителят на дружеството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене