Отложиха с 24 часа мача на „Пирин“(Гоце Делчев) за Купата на България

Новината бе съобщена от главния треньор на отбора Николай Пиргов, който получи специален факс за решението на БФХ

От там уведомиха неврокопчани, че двубоят им срещу „Левски“(Българене) ще се състои в неделя от 14.00, а не в събота по същото време. Причината е твърде големия брой на състезателите, които участват в мачовете от първенството при 19-годишните хандбалисти, които в същия ден играят пореден кръг от своята зона.

Така мачът стана трети от началото на състезателната година, който бе отложен. Преди това на два пъти бе сменяна датата на срещата с лидера „Локомотив“(Варна).

Мнозина побързаха да обявят, че неврокопчани ще бъдат сигурни победители в двубоя, имайки предвид, че повечето от състезателите ще играят само 24 часа по-рано. Треньорът Николай Пиргов обаче не бърза с констатациите: „Това може да се окаже мобилизиращо за тези играчи и те да извадят най-доброто от себе си. По-добре е да говорим за победата, когато сме я постигнали, а не преди изобщо да се е играл мачът. В крайна сметка, всеки който подценява съперника си, после съжалява, а „Левски“ определено не е противник, който може да си позволим лукса да подценяваме. Искаме да завършим подобаващо годината и сме готови да играем за победа, с която да зарадваме своите фенове,“ коменира старшията на ХК „Пирин“(Гоце Делчев), чийто тим приема „Левски“ в неделя от 14.00 в „Неврокоп Арена“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене